Informatie en advies over elektriciens
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Bij kamperen krijg je helaas te maken met koude nachten. In de meeste landen koelt het s’ nachts snel af en daar moet je wel op voorbereid zijn. In dit artikel vertellen wij jou waar je op moet letten en over de soorten kachels.

Waar moet je op letten?

Als je een kachel gaat aanschaffen moet je altijd letten op de beveiliging. Kijk ook of de kachel KEMA gekeurd is. Dit is een keurmerk voor de veiligheid van elektrische apparaten. Daarnaast is veiligheid ontzettend belangrijk. Dus kijk goed waar je de kachel wilt gaan gebruiken en voor welke doeleinden. Kijk ook of je kachel een omvalbeveiliging of een beveiliging tegen oververhitting heeft.

Kijk ook goed naar de ruimte, naar hoeveel vierkante of kubieke meter wilt gaan verwarmen. En of het in de tent of caravan komt te staan. Als je de kachel wilt gaan gebruiken in een tent, dan kan je beter voor capaciteit gaan.

Vergeet ook niet dat de ventilatie belangrijk is. Als je een camping kachel gebruikt dan haalt de verbranding zuurstof uit de lucht. Als je voor veiligheid gaat schaf dan een CO2 melder aan voor in de ruimte. Je krijgt dan een seintje als er te veel koolmonoxide in de ruimte is.

Kachels zonder elektriciteit

Elektrische kachels zijn makkelijk te gebruiken. Je steekt de stekker van de kachel in het stopcontact en je voelt al de warmte. Alleen heb je wel een stroompunt nodig. Gelukkig zijn er genoeg kachels die geen elektriciteit nodig hebben. Petroleumkachels bijvoorbeeld. Er zijn twee soorten petroleumkachels, namelijk laserkachels en kouskachels. Een kouskachel heeft helemaal geen stroom en afvoer nodig. Plus deze kachel heeft een erg laag energieverbruik. Je verwarmt dan 20 liter brandstof ongeveer 100 uur. De kouskachel werkt op batterijen.

De laserkachel werkt met een geavanceerde elektronische gestuurde brander. Een soort ‘’laserverbandingssysteem’’. De twee vlamsensoren hebben een schone, veilige verbranding en de temperatuur is goed regelbaar. Als je de juiste brandstof gebruikt is de storingsgevoeligheid heel laag, door een uniek brandstoffilter en het zelfreinigend vermogen van de brander.

Mobiliteit

Een belangrijk puntje als je een kachel gaat aanschaffen: het moet mobiel zijn. Het is veel makkelijker vervoeren en verplaatsen in de tent of caravan. Denk goed na welke kachel je gaat nemen die in jouw ruimte past. Mocht je bang zijn voor dat de kachel omvalt, dan kan je een kachel nemen met een omvalbeveiliging. Vergeet ook niet dat een kachel mobiel kan zijn, maar dat de kachel ook kabels heeft.

Gaskachel

Deze kachel werkt op gas en de gasfles kan je meestal netjes achter je kachel zetten. Met een piezo ontsteking maak je de kachel zo aan en na een paar minuten is zo je tent of caravan warm. Houd rekening met dat de slang en drukregelaar passen en dat alle onderdelen goed aansluiten. Controleer ook regelmatig de aansluiting. Dit kan je doen met bijvoorbeeld gaslekspray. De gaskachel is goedkoop, niet alleen in de aanschaf maar ook voor gebruik. Let op dat deze kachel voor meer vocht zorgt tijdens het verwarmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Een kachel voor caravan of tent

Bij kamperen krijg je helaas te maken met koude nachten. In de

Trekhaak en de montage

Misschien vraag jij je af of je zelf een trekhaak kan monteren.

Stekker vervangen in 3 stappen

Soms heeft een snoer een nieuwe stekker nodig. Dit komt niet per