Kosten elektra vloerverwarming

Vloerverwarming is een veel gekozen vorm van verwarming. Het is namelijk veel effectiever, omdat je vloer een groot oppervlak inneemt. Daarnaast kun je je radiatoren grotendeels verwijderen, wat het inrichten van de ruimte makkelijker maakt en ook esthetische voordelen heeft. Wat betreft vloerverwarming kun je kiezen uit een systeem dat is aangesloten op je centrale verwarmingsketel of elektrische vloerverwarming. Deze tweede variant is nu nog minder populair, maar heeft als groot voordeel dat je minder afhankelijk bent van fossiele brandstoffen. Ook het installeren van elektrische vloerverwarming is veel makkelijker en zijn reparaties aanzienlijk minder ingrijpend. Hier lees je over de kosten voor een elektrisch vloerverwarmingssysteem.

Inhoud

De kosten

Elektrische vloerverwarming kan op verschillende manieren worden aangebracht. Het type dat je kiest is voornamelijk afhankelijk van het type vloerbekleding dat je hebt. Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen vloerverwarming met matten, vloerverwarming met elektrische kabels en vloerverwarming met elektrisch folie. Deze opties hebben allen voor- en nadelen zowel als verschillende prijsklassen. De beste manier om uit te vinden hoeveel jouw vloerverwarming zal kosten, is dan ook door over te gaan op het inwinnen van informatie en offertes aan te vragen. Hier krijg je een indicatie van de prijzen, inclusief btw maar exclusief plaatsing.

 

Soort elektrische vloerverwarming Prijs per eenheid
Vloerverwarming met elektrisch folie voor onder tapijt, laminaat, parket en houten vloeren. €40 – €50 per vierkante meter
Vloerverwarming met matten voor onder plavuizen en natuursteen €40 – €100 per vierkante meter
Vloerverwarming met kabels €25 – €50 per meter kabel
Kosten montage folie en matten €45 per uur

 

  • De goedkoopste optie: vloerverwarming met elektrisch folie is vaak de goedkoopste optie die je hebt, vooral als je een kleiner vloeroppervlak hebt. Deze vloerverwarming leg je makkelijk en snel onder je houden vloer en is erg dun, zodat je nauwelijks verschil merkt in hoogte. Per vierkante meter, inclusief plaatsing, ligt de prijs tussen de €40 en de €50. Laat je dit leggen, dan komen hier nog kosten van €45 per uur bij voor de montage.
  • Vloerverwarming met matten: dit type vloerverwarming wordt vooral gebruikt in kleine ruimtes en onder plavuizen- of natuurstenen vloeren. Deze matten zijn ook als hoofdverwarming te gebruiken, maar verbruiken dan wel erg veel stroom en dit is dan ook niet altijd rendabel. Voor een oppervlakte van 5 vierkante meter betaal je gemiddeld €250 – €300. Wil je de vloer echter liever laten leggen, dan kun je hiervoor een extra prijs rekenen van €45 per uur.
  • Vloerverwarming met kabels: kies je voor elektrische vloerverwarming met kabels, dan worden deze gefreesd in de chape. Dit is niet altijd mogelijk, maar geeft wel vele voordelen. De vloerverwarming kan diep liggen, kan prima als hoofdverwarming worden gebruikt en verbruikt het minste. De hogere kosten komen met name doordat het leggen van de kabels erg arbeidsintensief is, de materialen zelf zijn goedkoper. Per vierkante meter betaal je inclusief plaatsing €75 – €125.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Elektrische vloerverwarming heeft dus wel degelijk voordelen en ook al is het nu nog relatief prijzig om het als hoofdverwarming te gebruiken, in de toekomst zal dit alleen maar voordeliger worden. Ga jij elektrische vloerverwarming aanleggen, dan zal je een aantal keuzes moeten maken. Deze keuzes hebben direct invloed op de totaalprijs.

  • Zelf doen of laten doen: het grote voordeel van folie en matten is dat deze erg makkelijk zelf te leggen zijn onder de huidige vloerbekleding. De matten worden geleverd met een thermostaat die je zelf ergens op kunt hangen. Als je toch al een nieuwe vloer ging leggen, plaats je deze matten er gemakkelijk onder en betaal je alleen de materiaalkosten.
  • Het type elektrische vloerverwarming: het is verstandig om de totaalprijs voor de vloerverwarming niet per vierkante meter te bekijken maar voor het totaaloppervlak dat jij ermee wilt bedekken. Hoe meer vierkante meters, hoe goedkoper de vloerverwarming per eenheid. Voor één vierkante meter mat betaal je bijvoorbeeld €100, maar voor tien vierkante meter matten betaal je maar €400.

 

Interessante bespaartips

Wil jij de kosten voor je elektrische vloerverwarming laag houden? Dan kun je gebruik maken van de volgende bespaartips.

  • Maak een berekening: de besparing hoeft niet alleen bij de aankoop te worden gemaakt. Door een berekening te maken van het verbruik nadat het geplaatst is en het geld dat je eventueel uitspaart op de stookkosten kun je zien wat je jaarlijks voor deze verwarming zal betalen. Dit kan een belangrijke doorslaggevende factor zijn tijdens de aankoop.
  • Doe het zelf: matten en folie breng je zelf makkelijk onder je vloerbekleding aan. Je bespaart aanzienlijk als je deze klus zelf oppakt.

 

Vergelijk offertes

Wil je graag weten hoeveel jij precies zou betalen als je elektrische vloerverwarming zou laten aanleggen? Dan kun je dit gratis en vrijblijvend achterhalen met onze vergelijkingstool. Deze tool kan je in een korte tijd een aantal offertes van betrouwbare leveranciers uit jouw omgeving opsturen zodat je makkelijk een vergelijking maakt. Zo kun je de beste beslissing maken wat betreft jouw nieuwe elektrische vloerverwarming.

Wat kost een elektricien?

Aangezien de prijzen van een elektricien aanzienlijk verschilt per regio doe je er verstandig aan om meerdere offertes te vergelijken. Ontvang vrijblijvend in een keer tot 6 offertes van elektriciens door je postcode en vervolgens je gegevens in te vullen.

Een kachel voor caravan of tent

Bij kamperen krijg je helaas te maken met koude nachten. …

Draadloos elektra aanbrengen en aansluiten

Je kan verlichting en apparaten draadloos aan en uit …

Overstappen van energieleverancier

Ben jij op zoek naar een nieuwe energieleverancier? …

220 of 230 volt?

Elektriciteit is iets wat we dagelijks gebruiken en …

Trekhaak en de montage

Misschien vraag jij je af of je zelf een trekhaak kan …

Huis voor kind elektra veilig maken

Kinderen kruipen door het huis en verkennen graag de …