Informatie en advies over elektriciens
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het aanleggen van nieuwe elektriciteit of het vervangen van het huidige systeem is geen makkelijke taak. Dit moet dan ook door een specialist gedaan worden en dit is prijzig. De kosten hiervan hangen natuurlijk af van de grootte van het project en hoe je de stopcontacten en stroomgroepen georganiseerd wilt hebben. Hier kun je lezen over de kosten van zo’n project, zowel voor je gehele woning als voor een gedeelte ervan, de factoren die invloed hebben op de prijs en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kunt houden.

De kosten

De kosten die je betaalt voor jouw project hangen af van verschillende punten. Zo is er het tarief dat de elektricien vraagt, de grootte van de klus en de extra opties. De tabel die volgt geeft deze kosten weer voor zowel een volledige woning als voor gedeeltes van je huis. De prijzen zijn inclusief BTW, arbeidskosten en eventuele materialen die nodig zijn.

 

De ruimte Gemiddelde kosten
Tuinhuis of garage Vanaf €400
Woonkamer Vanaf €500
Badkamer of keuken Vanaf €800
Aanbouw Vanaf €900
Volledige woning Vanaf €3000

 

De berekening van de prijs

De totaalprijs die je betaalt hangt af van de berekening die de elektricien maakt, de ervaring die de elektricien heeft en of de elektricien erkend is. De ene vakman vraagt een bedrag per uur en de andere voor een heel project. Je kunt erop rekenen dat het gemiddelde uurloon van een elektricien begint bij €30. Een beginner zal minder vragen en een zeer ervaren vakman meer. Deze prijs zal je met de elektricien moeten overleggen voordat je aan het project begint en betreft het een grote klus, dan kun je het beste een totaalprijs afspreken, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Wat is een erkend elektricien?

Voor een erkend elektricien zal je het meeste betalen en je kunt deze herkennen omdat ze zijn aangesloten bij een brancheorganisatie, zoals Uneto-VNI of SEI. Deze organisaties controleren de elektricien op punten zoals kwaliteit, veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid en hier worden ze ook op gecontroleerd. Zijn er problemen, dan kan dit worden opgelost via een geschillencommissie zonder dat de rechter hieraan te pas moet komen. Daarnaast kun je ook kijken naar keurmerken zoals het KOMO-keurmerk. Deze elektriciens zijn duurder, maar je hebt dan wel gegarandeerd vakmanschap in huis.

 

De grootte van de klus

Het spreekt voor zich dat je voor een grote klus meer betaalt dan voor een kleine. Je betaalt voor de arbeidsuren en het materiaal. Het is dan ook verstandig om alle klussen die je hebt in één keer aan te bieden. Hier krijg je een betere prijs voor dan wanneer deze apart moeten worden gedaan.

Eventuele extra’s

Naast het simpelweg aanleggen van elektra, kun je ook voor andere opties kiezen. Hier betaal je uiteraard meer voor. De volgende tabel geeft de kosten weer van een aantal extra werkzaamheden, inclusief arbeid, BTW en materiaal.

 

De optie Prijs
Buitenlicht Vanaf €200
Buiten stopcontact Vanaf €240
Extra dubbel stopcontact Vanaf €140
Extra groep aanbrengen Vanaf €120
Tijdschakelaar Vanaf €225

 

Hou de uitgaven onder controle

Met al deze extra opties en werkzaamheden is het aanleggen van nieuwe elektra niet goedkoop. Toch is het een uitgave die je moet doen, en ook al is dit niet erg, je betaalt natuurlijk graag de juiste prijs. Hier kun je lezen over een paar opties die je kunt gebruiken om er financieel goed af te komen.

  • Onderhandelen: heb je een grote klus, dan zijn er genoeg elektriciens die dit voor je willen doen. Je staat dus in een perfecte positie om te onderhandelen. Dit is ook vrij normaal, vooral als het om grote bedragen gaat. Wees dus niet verlegen en probeer het voor een betere prijs.
  • Neem een lokale elektricien: bijna elk bedrijf brengt tegenwoordig voorrijkosten in rekening. Hoe verder de elektricien van je verwijderd is, hoe hoger deze kosten. Vooral in het geval van een klus die meerdere dagen duurt, kan dit een boel schelen.
  • Kies een beginner: als je het aandurft kun je er voor kiezen van het goedkopere tarief van een beginnend elektricien gebruik te maken. Deze zijn vaak erg secuur, hebben een frisse kijk op de klus en willen het graag goed doen omdat ze nog een reputatie op te bouwen hebben. Ben je hier huiverig voor, dan kun je eerst vragen om een goede garantieregeling. Gaat er naderhand toch iets mis, dan kun je hier altijd op terugvallen.

Kosten besparen met onze vergelijkingstool

Bij een klus zoals het aanleggen van elektra is het erg verstandig om een aantal offertes op de vragen bij bedrijven in jouw regio. Alleen zo weet je precies wat er geboden wordt voor jouw situatie. Wij kunnen je hierbij helpen. Door je postcode en een omschrijving van de klus door te geven, kun je binnen een korte tijd al een aantal offertes verwachten van bedrijven uit jouw omgeving. Deze bekijk en vergelijk je vervolgens om tot een weloverwogen beslissing te komen wat betreft jouw nieuwe elektra.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Betekenis van elektrische symbolen en tekens

Als je thuis aan het klussen bent met elektra zul je waarschijnlijk

Stekker vervangen in 3 stappen

Soms heeft een snoer een nieuwe stekker nodig. Dit komt niet per

Huis voor kind elektra veilig maken

Kinderen kruipen door het huis en verkennen graag de wereld. Tijdens zo