Informatie en advies over elektriciens
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Verlichting aanleggen is een klus voor een specialist. Het laatste waar je op zit te wachten is en overbelaste groep of kortsluiting. Daarnaast gaat het om elektriciteit en dit is niet iets waar je mee kunt spelen. Het aanleggen of her aanleggen van verlichting kan een vrij prijzige klus zijn. Factoren die de prijs beïnvloeden zijn het tarief van de elektricien, de omvang van het project en eventuele extra’s waar je voor kunt kiezen. Hier kun je lezen over de kosten van zo’n project, hoe deze factoren de kosten beïnvloeden en hoe je de prijs zo laag mogelijk kunt houden.

De kosten

De volgende tabel geeft de kosten weer voor het aanleggen van nieuwe verlichting in je hele huis of in gedeeltes van je huis. Deze zijn gebaseerd op het aantal aansluitingen die je wilt creëren. Zo kun je voor de gang of de slaapkamer rekenen op 1 of 2 aansluitingen, voor een woonkamer of een keuken 2, 3 of 4 plekken waar je een lamp op kunt aansluiten en in de gehele woning op 9 tot 16 van dit soort aansluitingen. De prijzen zijn inclusief BTW, arbeidskosten en materialen.

 

Aantal aansluitingen Kosten
1 tot 2 aansluitingen €125 – €275
2 tot 4 aansluitingen €275 – €575
9 tot 16 aansluitingen €1750 – €2250

 

Het tarief van de elektricien

Hoeveel je betaalt voor een elektricien hangt af van de ervaring en van de klus. De elektricien kan dit berekenen in uren of voor het hele project. Het uurtarief van een ervaren elektricien ligt hoger dan die van een beginner en dit kan wel €20 per uur schelen. Voor grote klussen zal een elektricien een vast bedrag kunnen aanbieden. Dit baseert hij op de arbeidsintensiviteit en complexiteit van de klus en het materiaal dat hij nodig heeft. Het is altijd beter om een vast bedrag af te spreken, zodat je later niet voor verassingen komt te staan.

Hoe weet je of je vakmanschap in huis haalt?

Veel mensen willen logischerwijs geen risico’s nemen als het komt tot elektriciteit, en willen om die reden graag de garantie dat de elektricien vakmanschap aflevert. Er is een manier waarop je hier een bepaalde zekerheid in hebt en dat is door een erkende elektricien in te schakelen. Deze zijn lid van een brancheorganisatie en om lid te worden, zijn ze onder andere getest op kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en veiligheid. Daarnaast zullen ze op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op hun vakgebied. Ook kun je kijken naar een keurmerk, zoals het KOMO-keurmerk.

 

De grootte van de klus

Daarnaast is er ook de omvang van de klus die invloed heeft op de prijs. Dit is vanzelfsprekend, het is goedkoper om 2 lichtpunten aan te sluiten dan 6. Om deze reden is het wel altijd verstandig om een zo groot mogelijke klus aan te bieden. Zijn er nog andere dingen die je wilt dat de elektricien doet, geef die er dan ook bij. Dit zal uiteindelijk goedkoper zijn dan wanneer je ze apart aanbiedt.

Eventuele extra’s

Net als bij zo veel andere klussen, kun je hier ook een aantal extra opties uit laten voeren die het leven makkelijker maken. Dit zijn geen essentiële benodigdheden, maar kunnen evengoed worden meegepakt. De volgende tabel geeft de kosten weer van een paar van deze opties, inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

 

De optie Prijs
Buitenlicht Vanaf €200
Buiten stopcontact Vanaf €240
Extra dubbel stopcontact Vanaf €140
Tijdschakelaar Vanaf €225

 

Hou de kosten laag

Sommige kosten zijn noodzakelijk, maar het is nooit nodig om te veel te betalen. Hier vind je een aantal tips waarmee je de kosten onder controle kunt houden.

  • Kies een regionale elektricien: hiermee bespaar je aanzienlijk op de voorrijkosten, vooral als de klus enige dagen duurt. Daarnaast steun je je plaatselijke economie en heb je alle handige regionale kennis en contacten in huis indien noodzakelijk.
  • Geef de klus aan een beginner: je kunt dan gebruik maken van een lager tarief. Maar beginners laten graag een goede indruk achter, gaan secuur te werk en kunnen de klus met een frisse kijk benaderen. Ben je huiverig, zorg er dan voor dat je een goede garantieovereenkomst krijgt.
  • Probeer af te dingen: op grote klussen is dit niet vreemd om te doen, vooral als het over hoge bedragen gaat. Er zijn waarschijnlijk een aantal elektriciens die jouw klus graag willen doen en door te onderhandelen heb je dus weinig te verliezen.

Gebruik onze vergelijkingstool en bespaar tot 40 procent

Het aanleggen van nieuwe verlichting moet goed worden gepland en dit kun je doen door offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Ook al is dit essentieel, het kan ook tijdrovend en saai werk zijn. Wij kunnen je hiermee uit de brand helpen. Vul éénmaal je gegevens in, en de tool kan binnen een korte tijd een aantal offertes verzamelen van bedrijven uit jouw regio. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Alleen zo weet je zeker dat je een weloverwogen beslissing kunt maken wat betreft het aanleggen van jouw verlichting.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Stekker vervangen in 3 stappen

Soms heeft een snoer een nieuwe stekker nodig. Dit komt niet per

Trekhaak en de montage

Misschien vraag jij je af of je zelf een trekhaak kan monteren.

Overstappen van energieleverancier

Ben jij op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Of heb je er